بهترین زمان یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان

1400/10/22 0 نظر بازدید : 170

بهترین زمان یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان

سن مناسب برای یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟

 

در سن کودکی یا بزرگسالی؟ بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی کدام است؟

 

حتما شما هم با افرادی برخورد داشته اید که از شما پرسیده باشند بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی کدام است؟  امروزه به سختی می‌توان کسی را پیدا کرد که نسبت به یادگیری زبان دوم  بی‌تفاوت باشد. زبان انگلیسی در دنیای کنونی زبان سیاست، اقتصاد و فرهنگ بین جوامع مختلف است. به همین دلیل بسیاری افراد  اهمیت تعیین سنی خاص را برای آموختن زبان انگلیسی بسیار پراهمیت می دانند. بیشتر افراد بر این باورهستند که در زمان کودکی شرایط شروع یادگیری زبان دوم بسیار فراهم‌تر است است. اما آیا واقعا درکودکی شرایط برای یادگیری زبان دوم مهیاتر است و در دوران بزرگسالی بدون درنظر گرفتن تلاش و ممارست شخص، به نتیجه مطلوب نخواهید رسید؟

 

در شرایط کلی ، بازه های گوناگون زندگی، هریک نقاط قوت مختص به خود را در یادگیری زبان انگلیسی دارد. به عنوان مثال در شرایط نوزادی، تونایی شنیداری انسان قدرت فوق‌العاده‌ای در درک انواع صداهای پیرامون و محیط  خود را دارد. در این بازه از زندگی ذهن سرعتی بسیار زیادی در تشخیص لهجه‌ی مربوط به یک زبان را دارد. در نقطه مقابل و در  سنین بزرگسالی  شخص دارای  قدرت تمرکز بسیار بیشتر و ابزاری هم‌چون سواد و دانش است که با کمک آن شخص گستره ی کلمات متنوع تری بدست می‌آورد.

  • مناسب ترین و بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی (زبان  دوم )بر مبنای تحقیقات و پژوهشهای علمی

برای یافتن سن مناسب  یادگیری زبان انگلیسی، تحقیقات و پژوهش ها و مطالعات بسیاری در اقسا نقاط جهان به وسیله محققان و دانش پژوهان انجام شده است. به عنوان مثال، در یکی از این پژوهش ها، محققان پی‌بردند که افراد بزرگسال قدرت و توانایی بسیار بهتری در درک دستور زبان (گرامر) دارند و در کلاس های آموزشی باشرایط راحت تری از سواد خود در ساختن جمله استفاده می‌کنند. برای انجام چنین پژوهشی، افراد مورد بررسی در این تحقیق را در سه رده  سنی دسته بندی کردند:  کودکان ۸ ساله ، نوجوانان ۱۲ ساله و جوانان بالای ۲۰ سال. بر طبق نتایج این یافته علمی، جوانان عملکرد بهتری از نوجوانان نشان دادند و آنها نیز نسبت به کودکان بهتر پاسخ‌گو بودند.

نتیجه‌ی تحقیق مورد تأیید گروهی دیگر از محققان قرار گرفت که پژهشی  بلند مدت بر روی ۲۰۰۰ دانش‌آموزان اهل ایالت  کاتالونیا انجام می‌دادند و اعلام کردند افرادی که دیرتر به یادگیری زبان انگلیسی اقدام کرده اند سرعت بیشتری نسبت به سایرین که در سنین پایین‌تر شروع کردند، داشتند.

  • بررسی نظریات گوناگون در مشخص کردن بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی

عوامل زیادی در تعیین دقیق سن مناسب برای فراگیری زبان انگلیسی دارای تاثیر‌است که باعث  بیان نظریات مختلفی پیرامون چنین موضوعی شده است. توانمندی های فیزیکی کودکان، علاقه و کنجکاوی نوجوانان و پیگیری و پشتکار و ممارست جوانان را می‌توان تنها بخشی کوچکی از این علل فراوان دانست. در زیر میخواهیم نگاهی به سه مورد از تئوری‌های مطرح شده درباره‌ی مناسب‌ترین سن یادگیری زبان انگلیسی بیاندازیم.

  • نظریه نخست : آموختن و فراگیری زبان دوم باید در سنین پایین آغاز شود

بر مبنای سخنان حامیان این تئوری، خردسالان بین سنین ۱ تا ۳ سال، سرعت بسیار زیادی در یادگیری و به حافظه سپردن اطلاعات دارند. در این سنین کودکان کلمات و عبارات زبان دوم را در کنار زبان مادری خود یاد می‌گیرند بدون آنکه تداخلی و مشکلی بین یادگیری دو زبان ایجاد شود. موافقان این نظریه، از آن رو این سنین را  بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی می‌دانند که خردسالان تا ۳ سالگی بدون حضور در دوره های انفرادی و یا دوره های بسیار خاص می توانند در کنار آموختن زبان مادری، زبان دوم را نیز یاد ‌بگیرند. این کودکان با انجام بازی‌های زبانی، مشاهده برنامه‌های مختص سن خود و گوش دادن به آهنگ های انگلیسی‌ تسلط بیشتری به زبان انگلیسی پیدا می کنند. کودکان و خردسالان در سنین کمتر از سه سال از بیان کلمت و همچنین اشباهات زبانی ترسی نداشته، عمدا یا سهوا به تکرار شنیده و دیده‌های زبانی خود می‌پردازند و هیچگاه خود را در محدودیت قرار نمی‌دهند.

 

همزمان با اشاره به محاسن و نکات مثبت یادگیری در این دوره‌ی سنی، باید به نقطه مقابل آن یعنی معایب نیز اشاره کرد. یک از اولیه ترین  نکات ، نبود محیط مناسب  یادگیری زبان دوم که در نتیجه آن کودکان به تکرار مفاهیم پایه سرگرم خواهند بود و مطالب پیچیده‌تر را نمی‌توانند به تنهایی درک کنند. برای افزایش و بازدهی یادگیری ، حضور و آموزش در محیط مناسب بسیار ضروری است و کودک باید در محیطی مانند مهد و به همراه مدرسین مجرب قرار گیرد تا به صورت مطلوب توانایی زبانی او ارتقاء یابد.

 

  • نظریه دوم : بهتر است پیش از هفت سالگی آموزش زبان انگلیسی آغاز نشود

علاقه مندان به  این نظریه نیز بر این باورند که بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی ، زمانی است که کودک به سطحی از تفکر منطقی دست پیدا کرده است  و شرایط و قدرت فهم قوائد و قوانین زبانی (گرامر) را دارد. این دسته از افراد بیان میکنند که هر میزان هم که کودک سریع یابگیرد، چون در محیطی حضور دارد که والدین نمی توانند انگلیسی صحبت کنند یا فضای مناسب برای یادگیری و پیشرفت آنها فراهم نیست، کودک هرگز قادر نخواهد بود به تنهایی از سطح پایه‌ی آن زبان فراتر برود.

در طرف دیگر، کودکان بالای ۷ سال تسلط لازم و کافی را بر زبان مادری خود کسب کرده‌اند و با محیط آموزشی و مدارس آشنایی کافی دارند و میتوانند تکالیف خود را در مدرسه، کلاس‌های زبان به خوبی انجام دهند. همچنین آنها در چنین سنینی قادرخواهند بود توانایی‌های گفتاری خود به زبان دوم را با تلفظ صحیح و انتخاب درست کلمات و اصطلاحات نشان دهند.

در کنار ذکر محاسن این دوره‌ی سنی، به مشکلات این کودکان هم میبایست اشاره کنیم که از آن میان می‌توان به یادگیری لغات جدیدی اشاره کرد که تلفظ و ادای آن برای کودکان دشوار است. در این شرایط آنها برای رفع این مشکل باید تمرین و تلاش بیشتری داشته باشند  که  اغلب باعث افزایش حجم تکالیف می‌شود و زمان کمتری برای بازی و شادی  و یا اصطلاحا کودکی برای آنها باقی می‌ماند.

  • نظریه سوم : سنین ۳ تا ۵ سالگی ، بهترین زمان شروع یادگیری زبان انگلیسی است

موافقان این تئوری از آن جهت این بازه را بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی میدانند که کودکان در سن کمتر از ۳ سالگی به یادگیری و تسلط  اولیه بر زبان مادری تمرکز دارند و همچنین در سنین بالای ۵ سالگی تحت تاثیر وظایف و تکالیف مختلف مدرسه  و سایر آموزش‌ها قرار گرفته‌اند. کودکان در سنین ۳ تا ۵ سال، دیگر نگران آموختن زبان مادری خود نیستند و شروع به استفاده از زبان مادری در مکالمات و ارتباطات شخصی خود می‌کنند.

در این سنین، کودکان به سبب آنکه در آستانه‌ی رفتن به پیش‌دبستان و دریافت یکسری آموزش های سیستماتیک قرار می‌گیرند، علاقه  فراوانی نسبت به شنیدن داستان‌های کتاب‌ها و یادگیری الفبا از خود نشان می‌دهند. در این شرایط اگر والدین تحت نظارت و کمک مربیان خبره  و با صبر و حوصله به تدریس مطالب مناسب بپردازند، شاهد افزایش انگیزه‌ی آنان خواهند بود. در این دوره، به لحاظ آن که کودکان کتاب‌های دلخواه و مورد علاقه خود را می‌شناسند، با علاقه بیشتری نسبت به یادگیری و تمرین مطالب آن بر می‌آیند و نیز در به خاطر‌سپاری روند داستان، اسامی و طرح آن تلاش فراوان خواهند داشت، می توان این سنین را بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی دانست.

اطلاعات ،آمار، ارقام ، تئوری ها و نظریات بسیاری را می‌توان با جستجوهای آسانی یافت که درباره‌ی بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی سخن به میان آورده اند ، اما آنچه در درجه بالاتری از اهمیت قراردارد ، زنده نگه داشتن اشتیاق و علاقه یادگیری و آموختن است. شاید خیلی مهم نباشد که در کودکی یا نوجوانی  شروع به یادگیری زبان انگلیسی نکردید ،مهم این است که شروع کنید و مطمئن باشید هیچ وقت برای یادگیری زبان انگلیسی دیر نیست.

 


تعداد نظرات (0)


در پاسخ به نظر : x
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید نمایش داده خواهد شد. با تشکر.